Ucraina dispare de pe harta lumii? Pravda aruncă scenariul-bombă

Ziarul rusesc Pravda aruncă pe piață un scenariu halucinant: Ucraina riscă să dispară de pe harta lumii printr-un acord între Federația Rusă și Statele Unite.

Război informațional împotriva Ucrainei

Ziariștii de la Pravda susțin că Ucraina în apogeul războiului informațional. Două sunt, în opinia lor, ‘intele mass-mediei internaționale: discreditarea președintelui ucrainean Vladimir Zelensky la toate nivelurile și din toate părțile și
campania din mass-media americană care susține că : „Rusia se pregătește să atace Ucraina”.

„Acest război informațional se bazează pe planuri reale pentru o a doua întâlnire între Vladimir Putin și Joseph Biden. Nu uitați că primul pas a fost făcut; curatorul „revoluției călăuzitoare” Victoria Nuland și directorul CIA William Burns au vizitat Moscova. Și de fiecare dată Kievul a cerut panicat să nu se decidă nimic fără el. Tot recent Polonia a fost revoltată pe problema crizei migrației, dar și aceasta a fost rezolvată fără Varșovia de către cei care au drept de vot pe această lume (Statele Unite, Germania și Rusia n.r.).

Ucraina, ca și Polonia, nu au drept de vot, deși, în calitate de fondator al ONU, ar fi putut să-l pretindă, a renunțat, însă, la suveranitatea sa în fața Statelor Unite”.

Ziariștii de la Pravda explică pe îndelete. „Trebuie să înțelegeți cum gândesc imperiile – Rusia și Statele Unite care au fost și încă sunt. Mai mult, nu există foste imperii, iar exemplul Turciei este o dovadă în acest sens.

Imperiile gândesc în termeni de creștere teritorială, dacă nu fizic, atunci mental, iar Statele Unite au reușit acest lucru. Ucraina este astăzi doar o astfel de resursă teritorială, nu întâmplător Recep Erdogan (un fan al Imperiului Otoman) își dorește puțin din Crimeea.

Prin urmare, soarta Ucrainei este în pericol, dacă nu este deja decisă, în negocierile dintre președinții Rusiei și Statelor Unite. Acest lucru este dovedit de atacul informațional al presei americane: „Rusia va ataca în curând Ucraina”.
Impresia este că Washington transmite Moscovei: „Atacă!”. Mai mult, astfel de declarații merg mână în mână cu asigurările că nu va fi acordată nicio asistență militară Ucrainei.

Desigur, planul prevede că Rusia nu va ataca. Imperiul rus are nevoie ca acesta să fie un război de eliberare, așa că situația din Ucraina trebuie să fie zguduită prin discreditarea lui Zelensky și să se ajungă la o nouă revoltă.
Mai mult, această campanie vine nu numai din est (pe canalele Telegram care vorbesc de incompetența Kievului în economie și politică), ci și din vest (Wagnergate, offshore-urile panameze).

Ucraina va avea soarta Georgiei?

Ziariștii de la Pravda spun că însuși Zelensky are nevoie de un conflict cu Rusia. „Astfel de crize sunt rezolvate de Napoleonii ratați foarte simplu – printr-un război patriotic. Există deja un plan pentru un astfel de război – conform „scenariului croat”. În același timp, nimănui nu-i pasă de soarta lui Zelensky. Cu toate acestea, fără îndoială, el și-a pregătit un loc în Occident și are o poziție solidă acolo.

Așa a fost decisă soarta Georgiei și soarta lui Mihail Saakașvili . Mulți oameni încă își pun întrebarea: de ce s-a oprit armata rusă la Tbilisi?

Din anumite motive, Moscova a oprit ofensiva din Donbass în 2015. Restul este legat de tranzacționare. Nu ați îndeplinit acordul, vă vom pedepsi cu sancțiuni.Nu ești de acord că Peninsula Crimeea este rusească, urmează mai multe sancțiuni. Nu porniți Nord Stream 2, veți avea o criză de imigrație în Belarus și prețuri mari la gaze.

După mulți ani de luptă pe astfel de probleme, odată cu revenirea elitelor care îl promovează pe Biden în Statele Unite, o nouă redistribuire a teritoriilor este coaptă. Ucraina ar putea fi divizată în viitorul apropiat, iar Europa nu va fi deranjată – Ungaria, România și Polonia vor bloca orice încercare a UE de a-și exprima revolta pe această problemă”.

„Poate Ucraina să oprească dezintegrarearea?”

„Se pune întrebarea dacă Ucraina poate opri dezintegrarea. Poate că timpul a trecut deja, dar trebuie să înceapă să implementeze acordurile de la Minsk pentru asta. (…)
Dacă Ucraina ar fi mai inteligentă, nu ar exista nicio blocare a Donbass-ului, iar cetățenii care locuiesc acolo ar primi un pachet social ucrainean complet . Dar autorităților ucrainene nu le pasă de cetățenii lor, iar cetățenii simt asta și nu vor împiedica dezintegrarea Ucrainei”, concluzionează Pravda.

Care e miza acestui scenariu de împărțire a Ucrainei?

Deși în relațiile dintre Washington și Moscova au mai fost multe momente în care s-a tranzacționat soarta lumii, e greu de crezut că scenariul prezentat de Pravda poate reprezenta un scenariu de lucru pentru Joe Biden. Președintele american nu este omul deciziilor radicale și, mai mult decât atât, după dezastrul din Afganistan n-are cum risca dispariția Ucrainei. Mai degrabă, articolul din Pravda reprezintă o propunere voalată făcută SUA de anumite cercuri mai mult sau mai puțin influente din preajma Kremlinului. O soluție de compromis în manieră rusească în care plata se face pe seama celui mai slab. Planul nu este, de altfel, nou. Președintele rus Vladimir Putin a maiîncercat să ispitească Polonia să invadeze Ucraina cu scopul de a împărți țara în 2013. Informația vine dintr-o sursă credibilă- declarațiile făcute de fostul ministru de externe polonez Radek Sikorski.